• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuw topsportzwembad verschijnt in Antwerpen

  Het nieuwe zwembad is een goede zaak voor de Belgische zwemsport.

  Naast het bestaande Wezenbergbad komt in het najaar van 2015 een gloednieuw topsportbad uitsluitend voor zwemtrainingen. "Een goede zaak om de kloof met de top te verkleinen", vindt bondscoach Ronald Gaastra.

  Het nieuwe zwembad moet er eind 2015 liggen en kadert in de verdere professionalisering van de Belgische zwemsport. Er zullen zes banen voorzien worden en het zwembad wordt uitgerust met automatische tijds- en beweginsregistratiemogelijkheden.

  "Een erg goede zaak", vindt Gaastra. "Zo kunnen we als coach onze sporters beter in de gaten houden en hen verbeteren waar nodig. Zo proberen we stap voor stap de kloof met de echte wereldtop te dichten."

  "Door het nieuwe zwembad kunnen we ons nog beter voorbereiden op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Het geeft iedereen nieuwe moed om de top te bereiken en dat is waar je het als topsporter tenslotte voor doet."

  Ook onze nationale toppers zijn uiteraard erg blij met dit goede nieuws. "Ik kan niet wachten om het nieuwe zwembad te ontdekken. Laat het bouwen maar beginnen", lieten Pieter Timmers en Kimberly Buys, de beste Belgische zwemmers, weten via Twitter.

  Bekijk hier een reportage met Ronald Gaastra over het nieuwe zwembad:

  Enkele schetsen van het nieuwe zwembad: