• home
 • video
 • pas verschenen

  Matz Sels: "Courtois is top drie van de wereld, ik speel bij Gent"

  Matz Sels speelt tot nog toe een goed seizoen in doel bij AA Gent.

  AA Gent-doelman Matz Sels is bezig aan een goed seizoen en kijkt zondag zijn ex-ploegmakkers van Lierse in de ogen. Hein Vanhaezebrouck wil hem tot bij de Rode Duivels begeleiden, maar daar is Sels naar eigen zeggen nog niet mee bezig.

  Matz Sels doorliep bij Lierse alle jeugdreeksen, debuteerde in eerste klasse, maar werd na een dispuut over zijn contract verbannen naar de B-kern. "Toch zal ik de club altijd blijven volgen, al had ik de club liever door de grote poort verlaten", klinkt het in de Mediahuis-kranten.

  AA Gent viste de doelman op en daar maakt hij nu het mooie weer. "Ik ben blij dat ik meteen een kans heb gekregen. Ik krijg minder werk dan bij Lierse, maar ik sta er wel als de ploeg me nodig heeft. Toen ik bij Lierse speelde kenden ze me alleen daar, nu word ik zelfs aan de kust herkend."

  Hein Vanhaezebrouck vindt Sels bij de absolute top van België thuishoren, maar hoopt hem nog een stapje hoger te kunnen loodsen tot bij de Rode Duivels.

  "Daar ben ik absoluut niet mee bezig. Het is leuk dat mijn naam genoemd wordt, maar kijk eens waar die mannen allemaal spelen. Courtois is top drie van de wereld. We zijn even oud, maar daar stopt de vergelijking ook."