• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB-directie en vakbonden zitten maandag weer samen

  Het personeel van de bond weigert te werken.

  Het personeel van de KBVB heeft vanmiddag het werk neergelegd. De werknemers eisen dat de directie de ontslagprocedure herziet. 22 jobs moeten door de reorganisatie verdwijnen. De vakbonden konden de directie 3 vragen voorleggen. Maandag volgt er opnieuw overleg.

  De personeelsleden verzamelden zich na een vakbondsvergadering in de inkomhal en weigerden aan het werk te gaan. "We eisen een onmiddellijk gesprek met de directie", zegt vakbondsleider Francis Stevens.

  "De ontslagen gebeuren zonder sociaal overleg en we worden voor voldongen feiten gesteld", zegt Stevens. "Gisteren kregen tien mensen die hier al 38 jaar werkten te horen dat ze op staande voet ontslagen zijn."

  Volgens Stevens betaalt het personeel het gelag voor fouten die gemaakt zijn tijdens het WK voetbal in Brazilië. Toen werden hotelkamers geboekt die niet gebruikt werden. "Het personeel wordt daarvoor verantwoordelijk geacht en dat kan niet zomaar."

  Volgens Bert Engelaar van de ABVV is het niet enkel een nationaal probleem. "Ook op de provinciale zetels verliezen mensen hun werk van het ene op het andere moment. Maandag willen we ook het Uitvoerend Comité zien om de onmenselijke manier te bespreken waarop bij de Belgische Voetbalbond de ontslagen worden doorgevoerd."

  De ontslagen bij de voetbalbond zijn het gevolg van de digitalisering van de werking van de organisatie, zoals het digitaal invullen van de matchbladen.

  Vakbonden leggen 3 vragen voor aan de directie

  Deze namiddag is er overleg geweest tussen de directie en de vakbonden over de aangekondigde ontslagen. De vakbonden hebben 3 vragen voorgelegd aan de directie.

  "Is er een mogelijkheid om het aantal ontslagen te reduceren? Kan er iets meegegeven worden aan de mensen die nu ontslagen zijn? En kunnen we iets op papier zetten om dit in de toekomst te vermijden? Dat zijn de 3 vragen die we gesteld hebben", klonk het bij Dirk De Vos van het ACV.

  Maandag zitten de directie en de vakbonden opnieuw samen. Intussen zal het personeel geen nieuwe acties houden. Er zijn dus geen gevolgen voor de voetbalwedstrijden van komend weekend.