• home
 • video
 • pas verschenen

  Gebruikte Mazzu Standard om beter contract af te dwingen?

  Bij Charleroi vinden ze het geweldig dat Mazzu bij de club blijft.

  Charleroi-coach Felice Mazzu wimpelde een aanbod van Standard af. Sudpresse kon sms'jes inkijken die aantonen dat Mazzu nochtans zelf was komen aankloppen. "Hij heeft ons gebruikt om zijn contract te laten opwaarderen", zegt Roland Duchâtelet.

  De relaties tussen de Waalse clubs Charleroi en Standard is de voorbije dagen danig bekoeld. Aanleiding is een welles-nietes-spelletje rond Felice Mazzu.

  Standard deed de coach van Charleroi een voorstel om Guy Luzon op te volgen, maar Mazzu wimpelde de Luikenaars af. Naar eigen zeggen onderhandelde Mazzu met Standard "uit beleefdheid". Maar Sudpresse schetst een heel ander verhaal.

  De krant publiceert sms'jes van Mazzu aan zijn zaakwaarnemer Axel Lawarée waarin de coach van Charleroi vraagt om zijn naam te laten vallen bij Standard.

  De betrokkenen geven toe dat er daarna meermaals contact is geweest en dat dat uitmondde in een concreet voorstel. Maar maandag trok Mazzu alsnog zijn staart in. Waarom deed hij dat, terwijl hij eerder nog zelf duidelijk zijn interesse liet merken?

  Volgens Standard-voorzitter Roland Duchâtelet, en ook volgens een misnoegde Lawarée, heeft Mazzu een spel gespeeld om zelf een beter contract bij Charleroi af te dwingen. "Zijn enige doel was om zijn huidige contract te laten opwaarderen", beseft Duchâtelet.

  Intussen heeft Lawarée de samenwerking met Mazzu opgezegd. "Ik denk niet dat Felice een oneerlijk persoon is. Hij is misschien verrast geweest dat de zaak plots in een stroomversnelling kwam. Maar hij heeft me wel wat belachelijk gemaakt. Ik kom hier als een leugenaar uit. Zo kan ik niet langer samenwerken."

  Mazzu: "Zaak niet gebruikt om beter contract te krijgen"

  Felice Mazzu zelf houdt vast aan zijn verhaal, namelijk dat Standard als eerste contact heeft opgenomen met hem. "Ik heb nooit zelf mijn diensten aangeboden. Het klopt ook niet dat ik deze zaak heb gebruikt om zelf een beter contract te kunnen krijgen bij Charleroi. Daar is trouwens geen sprake van."

  Charleroi-directeur Mehdi Bayat zit op de lijn van zijn trainer. "Toen Duchâtelet bij ons aanklopte voor Mazzu en wij "neen" zeiden, had de zaak moeten stoppen. Ik wist dat Standard met Felice gepraat heeft, maar wie zou een club uit de top 4 met dit soort financiële middelen afwijzen. Felice wel!"