• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Dit wens ik geen enkele andere coach toe"

  Francky Dury wanhoopt ondanks de magere puntenoogst nog niet.

  Terwijl de curve van Genk al een tijdje de hoogte ingaat, blijft die van Zulte Waregem in de kelder hangen. Vanavond staan beide teams tegenover elkaar. "We komen hier sterker uit dan ooit tevoren", maakt Dury zich sterk.

  Ondanks een puntje bij KV Mechelen raakt Zulte Waregem niet weg van de laatste plaats. "We moeten erdoor en dat zal zeer moeilijk zijn", zegt coach Francky Dury in Het Belang.

  "Maar omdat de groep zich ten volle bewust is van de situatie denk ik wel dat we zullen slagen."

  "En als we hierdoor geraken, zullen we sterker dan ooit tevoren terugkomen, zowel financieel als sportief."

  Dury heeft het verlies van sterkhouders als Kums, Conté, Hazard en De fauw onvoldoende kunnen opvangen. "Wat hier gebeurd is tijdens de transferperiode wens ik geen enkele club of trainer toe."

  "We hebben enkele talentvolle jongeren gehaald, maar dat is louter toekomstgericht. Toen Kums, De fauw en Conté vertrokken, was het niet evident meer om nog vaste waarden te halen."

  McLeish: "Genk is Barcelona niet"

  Racing Genk zit onder coach Alex McLeish, al mopperen de fans wel over het vertoonde spel. "Ja, maar we zijn Barcelona niet", zegt de Schot. "We proberen onze ploeg te laten spelen naar haar kwaliteiten en daar slagen we de laatste tijd aardig in."

  "We zijn veel bezig met het samenspel tussen onze flanken, ons middenveld en de spitsen. Maar dat vergt tijd. Vergeet ook niet dat Cavric nieuw is en Gerkens nog maar 19. Gerkens vervangt Kumordzi uitstekend, maar hij is geen Xabi Alonso."