• home
 • video
 • pas verschenen

  City ziet David Silva drie weken aan de kant staan

  David Silva moest woensdag de strijd staken tegen Newcastle.

  Slecht nieuws voor Vincent Kompany en zijn City-makkers: David Silva heeft een blessure aan zijn knieligamenten opgelopen. De Spanjaard mist zo de stadsderby tegen Manchester United zondag.

  In de League Cup moest David Silva woensdag kermend van de pijn het veld verlaten. Tijdens een duel met Newcastle-speler Taylor heeft hij zich zodanig bezeerd aan zijn knieligamenten, dat de Spanjaard drie weken out is.

  Een aderlating voor Manchester City, dat al drie wedstrijden op een rij niet kon winnen. Nieuw puntenverlies tegen Manchester United zondag is dan ook uit den boze.

  "David Silva is een erg belangrijke speler voor ons, maar we hebben een brede selectie", stelt City-coach Manuel Pellegrini zijn fans gerust. "Yaya Touré heeft ook een fysiek probleem, maar ik denk dat hij tegen United wél zal kunnen spelen."

  Ook Radamel Falcao mist de derby

  Maar ook Manchester United zal niet op volle kracht aan de aftrap verschijnen. Aanvaller Radamel Falcao liep een blessure op tijdens de training. Louis van Gaal kan wel weer beschikken over kapitein Wayne Rooney. Er waren geruchten dat hij een voetblessure had, maar de spits is speelklaar.