• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië: "Olympisch goud pakken met Neymar in Rio"

  Neymar was één van de smaakmakers op het voorbije WK.

  Over twee jaar mikt Brazilië op de olympische voetbaltitel voor eigen volk. "Ik mag maar drie spelers selecteren die ouder zijn dan 23 jaar", zegt Alexandre Gallo, coach van de Braziliaanse olympische voetbalploeg. "En Neymar zit daar zeker bij."

  De olympische titel is de enige grote voetbalprijs die nog ontbreekt op de rijkgevulde erelijst van Brazilië. Twee jaar geleden was Neymar er al bij in Londen. Toen beten de "Goddelijke Kanaries" in de finale in het stof tegen Mexico.

  In Peking (2008) moest Brazilië vrede nemen met brons, nadat het België (met onder anderen Vertonghen, Bailly en Maarten Martens) verslagen had in de kleine finale. Bekijk die beelden hieronder nog eens.

  Retro OS 2008: Weerbare Belgen verliezen troostfinale van Brazilië