• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeebroek (36) zet punt achter triatloncarrière

  Axel Zeebroek: "Nu is het tijd voor mijn gezin."

  Het triatlonteam Uplace-BMC verlengt het contract van Axel Zeebroek niet. Voor de 36-jarige triatleet het sein om na 19 jaar te kappen met de sport. "Ik had nog een of twee jaar kunnen presteren, maar ik begrijp de beslissing van het team ook", reageert Zeebroek.

  Axel Zeebroek heeft te horen gekregen dat hij volgend jaar geen deel meer uitmaakt van Uplace-BMC. Een lichte blessure deed hem onlangs de das om in Hawaï. Zeebroek moest de handdoek in de ring gooien tijdens het fietsen.

  "Als je mijn resultaten vergelijkt met die van mijn collega's bij Uplace-BMC kan je zeggen dat ik de slechtste leerling van de klas ben", legt Zeebroek uit in La Dernière Heure.

  "Volgens het team loop ik tegen mijn limiet aan, al denk ik zelf dat ik nog een of twee jaar mee kan. Ik begrijp de beslissing wel. Het team kan nu een jongere triatleet een kans geven."

  Voor Zeebroek is het nu goed geweest. "Ik kan nog als amateur voort, maar ik geef de voorkeur om er een punt achter te zetten." In een job achter de schermen heeft Zeebroek (voorlopig) geen zin. "De Franstalige liga heeft me een job aangeboden, maar nu heb ik even geen zin om de wereld rond te reizen. Ik wil tijd met mijn gezin doorbrengen."

  Zeebroek verzamelde tal van ereplaatsen in zijn carrière. Vorig jaar won hij de Ironman 70.3 van Luxemburg.