• home
 • video
 • pas verschenen

  Sparta Praag en Slovan Bratislava krijgen boete na supportersrellen

  De fans van beide clubs schopten keet in de Europa League.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft Sparta Praag en Slovan Bratislava een geldboete gegeven. De supportersclans van beide clubs clashten vorige week in de Europa League.

  Het Europa League-duel tussen Slovan Bratislava en Sparta Praag moest vorige week ruim een halfuur worden stilgelegd nadat supporters van Praag het veld bestormd hadden. De scheidsrechter moest beide ploegen naar de kleedkamer sturen.

  De Praagse fans probeerden de confrontatie te zoeken met de aanhang van Slovan Bratislava. De politie moest uiteindelijk in actie komen om beide supportersclans uit elkaar te houden. Pas na 37 minuten oponthoud kon er opnieuw gevoetbald worden. Sparta won de wedstrijd met 0-3.

  De UEFA kon niet lachen met het gedrag van de supporters en opende een onderzoek. Beide clubs moeten nu een boete betalen. Slovan Bratislava komt ervan af met 50.000 euro wegens een gebrekkige organisatie. Sparta Praag krijgt een boete van 80.000 euro en wordt ook bestraft met één voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren.