• home
 • video
 • pas verschenen

  Raul gaat in New York voetballen

  Raul speelde al bij Real Madrid, Schalke 04 en Al Sadd.

  Raul breit nog een vervolg aan zijn lange carrière. De Spaanse aanvaller, die jarenlang het gezicht van Real Madrid was, tekende een contract voor meerdere seizoenen bij New York Cosmos. De 37-jarige Raul wordt ook technisch adviseur van de jeugdacademie.

  Raul speelde zestien jaar bij Real Madrid. Met de Koninklijke won de Spaanse spits zes titels en drie keer de Champions League. Hij verliet Spanje in 2010 en trok naar Schalke en vervolgens naar Al Sadd in Qatar.

  De inmiddels 37-jarige Spanjaard zal nu het shirt van New York Cosmos aantrekken. "Iedereen weet waar Cosmos voor staat en wat de verdiensten van de club zijn in het Amerikaanse voetbal. Ik geloof in de visie van de club en ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van dit project", zegt hij op de clubwebsite.

  Bij NY Cosmos zal Raul ook worden ingeschakeld als technisch adviseur van de jeugdacademie, die in 2015 de deuren opent. Na zijn definitieve afscheid als voetballer zal de Spanjaard er voltijds aan het werk gaan.