• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon: "Mijn tegenstandster sloeg al iemand in coma"

  Persoon verdedigt op 11 november haar wereldtitel.

  Delfine Persoon verdedigt op 11 november haar wereldtitel bij de lichtgewichten. Haar Australische uitdaagster Diana Prazak is een te duchten tegenstander. "Maar ik heb geen schrik, ik ga uit van mijn eigen sterkte."

  Persoon is wereldkampioene bij vijf verschillende boksbonden en verloor in haar hele carrière nog maar een van de 31 kampen waaraan ze deelnam. Ook nu voelt ze zich klaar voor de strijd, maar ze is toch op haar hoede.

  "Het zal naast een moeilijke ook een bijzonder gevaarlijke kamp worden", zegt Persoon. "Prazak is een Australische, maar woont en traint in de Verenigde Staten. Ze leeft van de bokssport. Ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Veel van haar kampen won ze al met ko. In haar voorlaatste kamp sloeg ze haar tegenstandster zelfs in coma."

  "Maar ik heb geen schrik, want ik heb gehoord dat dat meisje medisch niet helemaal in orde was. Bovendien ga ik altijd uit van mijn eigen kracht."

  Zoals gewoonlijk nam Persoon, die bij de spoorwegpolitie werkt, vakantie om zich optimaal op deze kamp te kunnen voorbereiden. "Ik wil er een slijtageslag van maken. Ik heb het voordeel wat groter te zijn dan Prazak. Ik mag dus niet uitstappen en dat trainen we nu al geruime tijd."

  "Ik zal mijn manier van boksen misschien iets moeten aanpassen, al is dat mijn temperament niet. Met lange slagen moet ik voor druk zorgen. We staan beiden fysiek sterk en er zal vanaf het begin tempo in de kamp zitten. Maar tot op heden heb ik geen stress."

  "Hopelijk kan ik mijn titel op 11 november verlengen. Op termijn wil ik het misschien wel eens proberen in een hogere of lagere gewichtsklasse. Het is altijd mooi als je wereldtitels kan halen in verschillende klassen."