• home
 • video
 • pas verschenen

  Pellegrini: "Natuurlijk maken we ons zorgen"

  City verloor woensdag in de achtste finales van de League Cup.

  Zondag staat in Engeland de stadsderby tussen Manchester City en Manchester United op het programma. City-coach Manuel Pellegrini heeft op de site van de UEFA toegegeven dat hij zich in aanloop van de topper zorgen maakt over de vormcurve van zijn team.

  "Natuurlijk moeten we ons zorgen maken. We hebben onze laatste drie wedstrijden niet kunnen winnen (in de League Cup, de competitie en de Champions League). We zijn dus bezorgd, maar moeten naar oplossingen zoeken", zegt Pellegrini.

  "Samen met de spelers moeten we nagaan wat de beste manier is om hier uit te komen. Hoe we op dit moment spelen is niet normaal. We hebben het moeilijk en het ontbreekt ons aan zelfvertrouwen."

  "We krijgen ook veel te makkelijk doelpunten tegen en we maken onze kansen niet af. Dat gevoel heerst op dit moment in de groep. We moeten ons zelfvertrouwen zo snel mogelijk terugvinden, want het is belangrijk dat we blijven meespelen in zoveel mogelijk competities."

  Tot overmaat van ramp moest Pellegrini gisteren spelmaker David Silva na negen minuten naar de kant halen door een blessure. Het is nog niet zeker of de Spanjaard fit raakt voor de topper tegen United.

  "We zullen zien wat de dokter zegt. Voorlopig kan ik niet meer zeggen. David heeft een probleem met zijn knie. Maar ik weet niet hoe serieus het is."