• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Lierse-trainer Paul Put moet niet naar cel

  Paul Put is nu aan de slag in Burkina Faso.

  Paul Put (58) heeft een mildere straf gekregen van de Brusselse correctionele rechtbank voor zijn aandeel in de zaak rond gokchinees Zheyun Ye: twee jaar cel met uitstel. Eerder werd de ex-coach van Lierse veroordeeld tot twee jaar effectief. Toch tekent Put beroep aan.

  In juni werd Paul Put bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar, omdat hij in opdracht van Zheyun Ye een aantal Lierse-spelers geld had aangeboden om wedstrijden te verliezen.

  Put tekende verzet aan. Nu is zijn straf teruggebracht tot twee jaar voorwaardelijk en een boete van 11.000 euro (de helft met uitstel) voor zijn aandeel in de zaak van de gokchinees. Volgens de rechtbank had Put een onmisbare rol in de strategie van Zheyun Ye en pleegde hij bedrog op grote schaal uit geldgewin.

  De huidige bondscoach van Burkina Faso moet dus niet naar de gevangenis, tenzij hij iets mispeutert. Toch blijft de advocaat van Put gaan voor de volledige vrijspraak.

  Meester Kris Masson: "We zijn tien jaar na de feiten. En gelet op de inhoud van het dossier vinden we dit fel overtrokken. Daarom tekenen we beroep aan."