• home
 • video
 • pas verschenen

  Bulgaarse international wordt 7 matchen geschorst voor racisme

  Tonev verzamelde al 16 caps voor de Bulgaarse nationale ploeg.

  De Bulgaarse international Aleksandar Tonev is door de Schotse voetbalbond voor zeven matchen geschorst na racistische uitlatingen. De speler van Celtic Glasgow ontkent de feiten.

  Vorige maand zou Tonev, ploegmaat van Rode Duivel Jason Denayer bij Celtic, over de schreef zijn gegaan in de competitiematch tegen Aberdeen. Hij zou de Engelse verdediger Shay Logan racistische verwijten naar het hoofd hebben geslingerd.

  Tonev zelf ontkent de feiten en wordt gesteund door zijn club. "De club heeft de uitleg van Aleksandar aanvaard dat hij de bewuste woorden niet heeft uitgesproken en dat hij geen racist is", zo staat op de clubwebsite te lezen. Celtic gaat in beroep tegen de uitspraak van de Schotse bond.

  De 24-jarige Tonev wordt momenteel door Aston Villa uitgeleend aan Celtic. Hij verzamelde al 16 caps voor de Bulgaarse nationale ploeg.