• home
 • video
 • pas verschenen

  Assistent over spookdoelpunt: "Een grote blunder"

  De lijnrechter krijgt de volle laag van Bratislav Zivkovic, assistent-coach van Lierse.

  Yves Kenens begrijpt zelf nog niet waarom hij de bal van Genk-speler Kagé over de lijn zag. "Ik heb heel slecht geslapen", vertelt de assistent-scheidsrechter in de kranten. "Voor die bal was zelfs geen doellijntechnologie voor nodig, het was met het blote oog perfect waarneembaar."

  Tijdens de wedstrijd tussen Racing Genk en Lierse (3-0) was Yves Kenens heilig overtuigd dat de bal de doellijn overschreed.

  "Bij die bewuste fase stond ik waar ik moest staan", vertelt de 37-jarige assistent-scheidsrechter in de kranten. "Op gelijke hoogte met de voorlaatste verdediger. Daardoor was er wel een hoek met de doellijn."

  "Vanuit mijn standpunt botste de bal via de onderkant van de lat achter die lijn en zo met effect weer het veld in. Ik riep onmiddellijk "doelpunt"."

  "Een grote blunder van mij. Hier was zelfs geen doellijntechnologie voor nodig, het was met het blote oog perfect waarneembaar."

  "Excuses aangeboden"

  "Na de wedstrijd ook mijn excuses aangeboden aan de ploegafgevaardigde van Lierse. Maar ik kan de klok helaas niet terugdraaien", zegt Yves Kenens nog.

  "Ik heb die nacht heel slecht geslapen. Die fase spookte voortdurend door mijn hoofd. De knop omdraaien en de draad weer opnemen, is de enige remedie."