• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI: "Armstrong krijgt misschien strafvermindering"

  Armstrong werd in 2012 levenslang geschorst.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft de deur voor Lance Armstrong op een kier gezet. Armstrong, die in 2012 levenslang geschorst werd na dopinggebruik, voert gesprekken met een onafhankelijke dopingcommissie. "Als Lance ons op die manier waardevolle informatie bezorgt, is er een mogelijkheid tot strafvermindering", meldt de UCI.

  Lance Armstrong verspeelde in 2012 zijn 7 Tour-zeges nadat hij levenslang geschorst werd. Sindsdien mag Armstrong niet meer deelnemen aan "officieel georganiseerde wedstrijden", maar daar komt binnenkort misschien verandering in.

  Armstrong voert zelf gesprekken met CIRC, een onafhankelijke hervormingscommissie. Het orgaan was een belofte van huidig UCI-voorzitter Brian Cookson en wil "het duistere dopingverleden van het wielrennen analyseren en de rol van de UCI daarin bepalen".

  Als Armstrong interessante details opbiecht aan CIRC, kan de Amerikaan daarvoor beloond worden. "Er zijn al renners geweest die strafvermindering gekregen hebben omdat ze ons waardevolle informatie bezorgd hebben over georganiseerd dopinggebruik", legt UCI-preses Cookson uit bij Velonews.com.

  "Als Lance ons gelijkaardige informatie bezorgt, kan hij ook strafvermindering krijgen."

  Armstrong liet zelf aan Cyclingnews.com verstaan dat er binnenkort een tweede gesprek op het programma staat. "Ik heb altijd gezegd dat ik mij beschikbaar zou stellen voor een commissie die de sport vooruit wil helpen", was zijn korte boodschap.