• home
 • video
 • pas verschenen

  Spookdoelpunt: Kagé staat in een vreemd rijtje

  België heeft sinds gisterenavond zijn spookdoelpunt. Een schot van Hervé Kagé ketste van de lat weer het veld in, maar scheidsrechter Wim Smet en zijn assistent gaven Genk het doelpunt cadeau. Een echte spookgoal, maar het prototype kregen we natuurlijk in Duitsland te zien. Een kort overzichtje.

  Kiessling "vloert" Casteels

  De meest bekende "spookgoal" staat natuurlijk op naam van Stefan Kiessling. De Leverkusen-aanvaller kopt een hoekschop naast de kooi van doelman Koen Casteels, maar de bal komt op onverklaarbare wijze toch in doel terecht. De scheidsrechter keurt "het doelpunt" goed.

  Lampard mag belangrijke goal niet maken

  Op het WK in Zuid-Afrika 2010 neemt Engeland het op tegen Duitsland. Middenvelder Frank Lampard vloert doelman Neuer met een afstandsschot. De bal is duidelijk over de lijn, maar de scheids is onverbiddelijk: geen doelpunt.

  Ophef in Ecuador

  In de Ecuadoraanse competitie scoort Deportivo Quito in de 83e minuut de winnende goal tegen Barcelona Sport Club. Een Barcelona-speler haalt de bal van de lijn, maar trapt tegen een medespeler. De bal hobbelt net naast, maar de scheidsrechter ziet er een doelpunt in.

  Het omgekeerde verhaal van Kiessling

  In de Engelse vijfde klasse maakt een Wrexham-speler de belangrijke aansluitingstreffer. Maar een gat in het zijnet, waardoor de bal uit doel verdwijnt, zet de scheidsrechter op het verkeerde been. Na veel vijven en zessen wordt het doelpunt toch goedgekeurd.

  Wat als Mata niet scoort?

  In 2012 rekent Chelsea in de FA Cup af met Tottenham dankzij een 1-5-zege. De 0-2 van Juan Mata is erg twijfelachtig, maar wordt toch toegekend. Al lijken de Spurs-verdedigers de bal duidelijk voor de lijn te keren.

  Hoekschop waait naast, toch een doelpunt

  In 2008 staat de match tussen Watford en Reading plots in de belangstelling. De bal gaat na een hoekschop een meter naast, maar de grensrechter keurt het doelpunt goed.

  Bayern krijgt doelpunt in geschenkverpakking

  Bayern München-verdediger Thomas Helmer mist van dichtbij een unieke kans tegen Nürnberg. Doelman Köpke geeft Helmer nog een bemoedigend schouderklopje, maar stelt dan vast dat de scheidsrechter een wel erg vreemde beslissing neemt.

  De echte voorganger van Kagé

  Christian Tiffert is misschien wel de echte voorganger van Hervé Kagé. In 2010 trapt de Duisburg-middenvelder vol tegen de lat. Helaas voor Tiffert springt de bal weer het veld in, maar de scheidsrechter heeft het anders gezien.