• home
 • video
 • pas verschenen

  Rio Ferdinand geschorst en beboet voor tweet

  Rio Ferdinand liet zich even gaan op Twitter.

  QPR-verdediger en ex-international Rio Ferdinand is een verwoed twitteraar. Toch zal hij in de toekomst wel wat langer nadenken voor hij iets de wereld instuurt. Een aangebrande tweet levert Ferdinand een schorsing van drie matchen en een boete op.

  Toen QPR doelpunt na doelpunt slikte, suggereerde een fan Rio Ferdinand op Twitter: "Misschien is het tijd dat QPR eens een deftige centrale verdediger aantrekt."

  Ferdinand, zelf een centrale verdediger, voelde zich aangesproken en reageerde gepikeerd. "Misschien moeten we je moeder aantrekken, jongen, "she plays te field well" (dit betekent zowel "ze bestrijkt het hele veld" als "ze is een mannenverslindster").

  Ferdinand voegde nog "sket" aan zijn tweet toe, een Jamaicaans slang woord dat slet of sloerie betekent. En daarvoor moet hij nu boeten.

  De Engelse bond schorst Ferdinand voor drie matchen en bovendien mag hij 25.000 pond (iets meer dan 30.000 euro) ophoesten. Hij moet ook een cursus volgen.

  De 35-jarige Ferdinand zit in de herfst van zijn voetbalcarrière. Hij speelde de voorbije twaalf jaar voor Manchester United en was ook 81 keer Engels international (foto).