• home
 • video
 • pas verschenen

  Martijn Maaskant zegt het wielrennen vaarwel

  Martijn Maaskant reed zes jaar in het Garmin-shirt rond.

  De Nederlander Martijn Maaskant hangt op 31-jarige leeftijd zijn fiets aan de wilgen. Sinds een val in Parijs-Nice 2011 kampt de kasseivreter - Maaskant werd 4e in de Ronde (2009) en Parijs-Roubaix (2008) - met fysieke problemen die hem hinderen tijdens trainingen en koersen.

  "Sinds mijn val in 2011 heb ik geprobeerd weer op mijn oude niveau te komen", vertelt Maaskant. "Ik heb er alles aan gedaan en voor gegeven, maar moet toch accepteren dat het me niet meer gaat lukken om terug te komen op het niveau dat ik nodig heb om tot de top te behoren."

  "Ondanks de blessures en problemen de laatste seizoenen ben ik toch trots op mijn professionele carrière. Ik heb voor grote ploegen gereden en op het hoogste niveau mee gedaan voor de overwinning. En dat in koersen waar ik als 'kleine jongen' van droomde."

  Die koersen waren de voorjaarsklassiekers waarin hij tot twee keer toe net naast een podiumplek greep. In Parijs-Roubaix (2008) sprintte Maaskant op de "heilige" piste van Roubaix naar de vierde plek. Een jaar later behaalde hij dezelfde ereplaats in de Ronde van Vlaanderen.

  Na zes seizoenen bij Garmin was Maaskant dit seizoen verzeild geraakt bij de Amerikaanse ploeg UnitedHealthcare. Sinds eind april (de Ronde van Turkije) kwam de Nederlander niet meer in competitie.
   

  Retro 2008: Maaskant dendert naar vierde plek in Roubaix

  Retro 2009: Maaskant grijpt net naast het Ronde-podium