• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse na spookdoelpunt: "Alsof er is ingebroken"

  Lierse kreeg gisteren bij Racing Genk een erg dure rekening gepresenteerd. De bezoekers gingen met 3-0 onderuit, maar scheidsrechter Wim Smet was achteraf kop van Jut. Hij keurde een Genks spookdoelpunt goed, deelde in het slot twee rode kaarten uit en stuurde coach Stojanovic en zijn assistent ook naar de tribunes.

  De Lierse-spelers kookten na afloop van de wedstrijd nog van woede. De reacties in de kranten waren niet min. "Dit voelt aan alsof er bij mij thuis is ingebroken en heel mijn huis is leeggehaald", klonk het bij aanvoerder Hernan Losada (foto). "Spelers kunnen geschorst worden, maar in dit geval zouden de scheidsrechters op de strafbank moeten zitten."

  Ook ploegmaat Arjen Swinkels was duidelijk: "We werden gewoon genaaid. Die grensrechter moet zijn ogen laten nakijken. Zelfs de spelers van Genk stonden er mee te lachen. De scheids kan achteraf wel sorry zeggen, maar daar hebben wij niets aan."

  Ook tijdens de wedstrijd was de frustratie in het Lierse-kamp al groot. In de slotfase werden Ngawa en Traore van het veld gestuurd. Maar ook coach Stojanovic en zijn assistent Kostic moesten nog voor het laatste fluitsignaal in de tribunes plaatsnemen.

  "Ik ben boos maar, kan er niets aan veranderen", reageerde Stojanovic. "Ik was verrast dat de scheidsrechter het doelpunt goedkeurde, want iedereen zag dat het geen goal was. Maar ik wil niet meer over die mensen praten."