• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse-coach Stojanovic riskeert één wedstrijd schorsing

  Stojanovic kon zijn emoties gisteren moeilijk de baas.

  Het ziet ernaar uit dat Slavisa Stojanovic één duel zal moeten brommen door zijn heftig protest tegen de beslissingen van scheidsrechter Wim Smet. De verbolgen Lierse-coach werd gisterenavond tegen Genk naar de tribunes gestuurd.

  Tegen Genk kookte het potje van Stojanovic over na een reeks scheidsrechterlijke beslissingen. Ref Wim Smet keurde onder meer een "spookdoelpunt" van Genk-aanvaller Kagé onterecht goed en stuurde in de slotfase twee Lierse-spelers met rood van het veld.

  Stojanovic was in alle staten en mocht samen met zijn assistent Milos Kostic in de tribunes plaatsnemen. Het Bondsparket van de KBVB vervolgt Stojanovic nu voor "misplaatste uitlatingen en gebaren".

  De coach van Lierse kreeg een schorsingsvoorstel van één speeldag van het Bondsparket, waardoor de Serviër de uitwedstrijd in Kortrijk (8 november) zou missen. Als Stojanovic het voorstel weigert, verschijnt hij volgende week dinsdag voor de Geschillencommissie.