• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador wint Velo d'Or voor Tour-winnaar Nibali

  In de Tour kwam het nooit tot een duel tussen Nibali en pechvogel Contador.

  Het is nu ook officieel: Alberto Contador is door de internationale wielerpers uitgeroepen tot de beste wielrenner van 2014. De Vuelta-winnaar haalde het met acht punten bonus op Tour-winnaar Vincenzo Nibali.

  Met de Vélo d'Or wordt door de internationale wielerpers de beste renner van het wielerseizoen onderscheiden. Iets minder dan twee weken geleden was het nieuws al gelekt op Cyclingnews.com dat Alberto Contador de prestigieuze trofee in ontvangst zou mogen nemen.

  Maar nu is de naam van de winnaar ook officieel bekendgemaakt in de novembereditie van het organiserende Franse Vélo Magazine.

  Contador voerde dit seizoen een huzarenstukje op door exact twee maanden na zijn opgave in de Tour de Ronde van Spanje op zijn naam te schrijven. Meer dan opmerkelijk, want "El Pistolero" hield aan zijn korte Tour-optreden een scheenbeenbreuk (foto) over.

  Tour-winnaar Nibali moest in de eindafrekening van de Vélo d'Or vrede nemen met de tweede plek, op acht punten van zijn Spaanse concurrent.

  In tegenstelling tot de Italiaan stond Contador er van het begin tot het einde van het seizoen. In maart veroverde hij de drietand in de Tirreno-Adriatico en ook in de Ronde van het Baskenland ging de Spanjaard met de oppergaai aan de haal.

  Voor Contador is het al de vierde keer dat hij de Vélo d'Or in zijn trofeeënkast mag opbergen. Ook in 2007, 2008 en 2009 werd hij verkozen tot dé wielrenner van het jaar. Vorig seizoen viel die eer Chris Froome te beurt.