• home
 • video
 • pas verschenen

  Allaerts: "Doellijntechnologie is heel dure investering"

  De goal-die-er-geen-was van Racing Genk doet de discussie oplaaien of er ook in ons land niet met doellijntechnologie gewerkt moet worden. Paul Allaerts, technisch directeur van de arbitrage bij de bond, zet bij Sporza enkele kanttekeningen.

  In de Premier League werken alle clubs al met doellijntechnologie, maar in ons land zijn er nog geen concrete plannen. Nog niet. "We hebben een studie aangevraagd over technologie in het voetbal, met dus ook de doellijntechnologie", zegt Paul Allaerts aan Sporza.

  "De cijfers van Engeland geven aan dat het 300.000 euro per stadion kost om het systeem in te voeren. Daarbovenop komt nog eens 70.000 euro voor het jaarlijkse onderhoud."

  "Voor België zou het totale kostenplaatje op 4 à 5 miljoen euro komen. Dat is een heel dure investering. Zijn de clubs bereid om dit ondanks de prijs in te voeren? Daar moeten we nu over discussiëren."

  Dat zou binnenkort al kunnen. "We hebben een afspraak met de Pro League om na 15 speeldagen om de tafel te zitten. Daarbij zal dit ook wel aan bod komen."

  Allaerts wijst er wel op dat het aantal twijfelgevallen erg beperkt is. "De fase in Genk-Lierse was eigenlijk met het blote oog te zien, maar die met Proto in KV Mechelen-Anderlecht (foto) is al veel moeilijker. In Engeland ging het over 3 à 4 gevallen in het eerste seizoen waarbij de technologie nodig was."

  Clubs: "Voorstander van technologische hulpmiddelen"

  Sporza belde ook naar Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League, over het standpunt van de clubs. "We hebben het er vandaag al over gehad in de vergadering van de Pro League. We zijn voorstander van het invoeren van alle technologische hulpmiddelen. Dat zullen we ook schriftelijk aan de bond laten weten", zegt Sneyers.