Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck: "Is Gent titelkandidaat? Neen"

 di 28 oktober 2014 15:09
Vanhaezebrouck overloopt zijn spelers.
Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft in Extra Time enkele spelers van zijn ploeg tegen het licht gehouden. Hij geeft tactische wenken mee voor zijn spitsen, doelmannen (en tegenstrevers).

Volgens Peter Vandenbempt is AA Gent een team dat Anderlecht en Club maar best in de gaten houden dit jaar. Hij is onder de indruk. Maar coach Hein Vanhaezebrouck ziet het zo ver niet komen.

In Extra Time kreeg Vanhaezebrouck de titelvraag voorgeschoteld in het fotohok. Hoort Gent bij de titelfavorieten? "Neen", was het duidelijke antwoord.

Tijdens het programma legde Vanhaezebrouck nog enkele pijnpunten bloot van zijn spelers.

  • over doelman Matz Sels: "Hij moet meer meespelen. Hij hoort bij de beste doelmannen van ons land, maar moet nog werk maken van zijn positie bij voorzetten. Dat bleek bij de eerste goal van Club."
     
  • over verdediger Rami Gershon: "Die verdedigt slecht bij de tweede goal van Club. Hij staat volledig fout en laat zich wegzetten door een duwtje van de Sutter, wat zijn volste recht was.
  • over spits Benito Raman: "Wesley Sonck vindt dat hij te veel loopt, maar hij is conditioneel sterk en scoorde vorige week in de 80e minuut. Ik ga er wel mee akkoord dat hij nog kansen mist omdat zijn techniek bij het afwerken nog niet goed is."
     
  • over spits David Pollet: "Hij is de beste afwerker van allemaal, dat toont hij op training. Maar David heeft het nu even moeilijk met diverse zaken. We moeten hem helpen om zijn vertrouwen terug te winnen. Hij moet focussen op zijn teamwerk en niet te hard focussen op doelpunten maken."
     
  • over spits Laurent Depoitre: "Hij is het meer gewend om alleen in de punt te staan, maar haalt ook rendement met David Pollet."