• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA geeft CSKA Moskou een mildere straf

  De CSKA-fans gingen in de clinch met de Romeinse politie.

  CSKA Moskou moet van de UEFA maar twee Europese thuiswedstrijden achter gesloten deuren afwerken. De Europese voetbalbond had de Russische ploeg eerder een straf van drie matchen zonder toeschouwers opgelegd na de rellen in het stadion van AS Roma.

  CSKA Moskou verloor op de eerste CL-speeldag met zware 5-1-cijfers bij AS Roma. De Russische fans konden niet leven met die nederlaag en gingen de confrontatie aan met de Romeinse politie.

  De Europese voetbalbond UEFA tilde zwaar aan de feiten en gaf CSKA Moskou een fikse straf: drie Europese thuisduels zonder toeschouwers, een boete van 200.000 euro en geen tickets voor de uitmatchen in de Champions League.

  Maar de Beroepscommissie van de UEFA heeft die straf aangepast. CSKA moet twee en niet drie Europese thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen.

  Vorige week werkte het al een duel af zonder toeschouwers tegen Manchester City. Dat zal op 25 november tegen AS Roma ook zo zijn. Maar als de club Europees overwintert, mag CSKA in zijn eerste Europese thuismatch van 2015 wel weer supporters ontvangen.

  Ook de boete werd gehalveerd (nog 100.000 euro), maar aan het verbod op uittickets voor de CL-matchen werd niet geraakt.