• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard verliest met 0-5 en speelt 1 match zonder publiek

  Het wangedrag van de Luikse fans stopt Standard-Zulte Waregem van 19 oktober.

  Standard moet één match zonder publiek spelen na de ongeregeldheden tijdens Standard-Zulte Waregem. Het verliest de match ook met 0-5-forfaitcijfers en krijgt 5.000 euro boete. Dat heeft de Geschillencommissie beslist. Standard gaat wel in beroep.

  Toen door de Standard-fans de veiligheid van de spelers op het veld niet meer gegarandeerd kon worden, zette scheidsrechter Bart Vertenten de match in de 89e minuut stop, bij een 1-2-stand.

  Standard had nog een voorwaardelijke sanctie uit 2012 staan na de rellen in de competitiematch tegen Anderlecht. Die voorwaardelijke straf wordt nu een effectieve straf van één match achter gesloten deuren.

  Het bondsparket had eerder op de dag geëist dat Standard twee thuismatchen zonder fans zou moeten spelen. De club had zes werkdagen tijd om in beroep te gaan tegen de straf, maar een paar uur na de uitspraak kondigde Standard al aan in beroep te gaan bij het Belgisch Sporttribunaal BAS.

  Dit beroep werkt opschortend, zodat de 0-5 in de stand nog niet verrekend kan worden. Het is ook nog niet zeker dat Standard één match zonder publiek (dat was normaal gezien Standard-Kortrijk geweest) moet spelen.