• home
 • video
 • pas verschenen

  Mevrouw Suarez: "Fluit Mati vooral niet uit"

  Matias en Magali Suarez op de uitreiking van de Gouden Schoen in 2012.

  Matias Suarez is na maanden blessureleed nog steeds op zoek naar zijn beste vorm. "Hij is soms triest omdat het zolang duurt, maar hij doet er elke dag alles aan om zijn knieproblemen zo snel mogelijk achter de rug te hebben", vraagt zijn vrouw Magali geduld in La Dernière Heure. "Dit is Suarez niet", zegt Wesley Sonck in Extra Time.

  Een jaar geleden scheurde Suarez de kruisbanden van zijn rechterknie. Zondag tegen Standard speelde de Argentijnse winger voor het eerst sinds toen een volledige wedstrijd. Maar zijn match was niet goed.

  Zijn vrouw Magali weet wat er scheelt: "Hij werd aan zijn rechterknie geopereerd. Die heeft hij heel de tijd ontlast, waardoor hij zijn linkerknie heeft geforceerd. Dat berokkent hem nu last."

  Magali merkt dat de fans al anders over haar man praten. Hun geduld kent grenzen. "Ik jaag me daarin op, maar zeg niets. Ik heb nochtans zin om te zeggen dat hij de steun van de mensen nodig heeft."

  "Wat ze zeker niet moeten doen, is hem uitfluiten. Mati weet dat hij zijn beste niveau nog niet haalt, maar hij werkt elke dag enorm hard aan zijn terugkeer."

  "Drie keer per week komt er een kinesist van Anderlecht naar ons thuis om extra specifieke knieoefeningen te doen. Hij volgt ook een speciaal dieet. Hij probeert zo licht mogelijk zijn om zo zijn knieën minder te belasten."

  "Hij wil zo graag zijn niveau weer halen waarmee hij de Gouden Schoen won. Hij is soms triest dat het zo lang duurt, maar hij laat de moed niet zakken."

  Sonck in Extra Time over Suarez: "Suarez heeft een probleem"

  Dat Suarez en Mitrovic allebei niet in vorm zijn, is een probleem voor Anderlecht. Dat zag Wesley Sonck ook in Extra Time: "Dat is Suarez niet", klonk het over Anderlecht-Standard.

  "Zijn controle, zijn pass. Er waren zoveel momenten in de match dat je kon zien dat er iets scheelt met die jongen. Hij is niet top. Ik denk dat hij een fysiek probleem heeft. Dan moet hij zich als speler zelf ook afvragen of spelen dan het juiste is."

  "Ik zat ook eens in zo'n situatie en ik heb besloten om me weer te laten opereren, want ik had heel veel problemen met mijn lies. Ik kon niet meer brengen wat ik moest brengen. Maar dat is een harde beslissing."