• home
 • video
 • pas verschenen

  Manager Zulte Waregem: "Overtuigd blijven dat het haalbaar is"

  Het zijn barre tijden voor rode lantaarn Zulte Waregem. Het hoopgevende resultaat tegen Standard werd gevolgd door een pijnlijke thuisnederlaag tegen rechtstreekse concurrent Cercle Brugge. "De knop moet omgedraaid worden, want er is voldoende talent aanwezig", zegt algemeen manager Eddy Cordier aan Sporza vlak voor de confrontatie met Mechelen.

  De 1-2-nederlaag tegen Cercle Brugge betekende een nieuwe dreun voor Zulte Waregem. De ploeg van trainer Francky Dury moet dringend recht krabbelen, maar er wacht een moeilijk tweeluik tegen KV Mechelen en Racing Genk.

  "We trokken ons op aan de winst tegen Standard en dan verwacht je uiteraard ook een reactie thuis", stelt Cordier. "De ontgoocheling was dan ook groot na de wedstrijd tegen Cercle. Iedereen had gerekend op de drie punten."

  "Je kan geklopt worden op je waarde, maar de mentaliteit van sommige spelers liet te wensen over. Dan is de nederlaag moeilijk te begrijpen."

  "Maar we moeten positief vooruitblikken en ervan overtuigd blijven dat het haalbaar is. We staan op de allerlaatste plaats, maar we weten dat het vooral een mentale kwestie is. Er is voldoende talent aanwezig om te presteren."

  "We moeten nu elke wedstrijd knokken en drie op zes halen. Als we eind december het helft van de punten halen, dan zal het vertrouwen toenemen. In het voetbal kan het snel kantelen, dus hopelijk kunnen we de knop omdraaien."