• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland wil Zomerspelen in 2024 organiseren

  De Duitse delegatie in Londen 2012.

  Het Duits Olympisch Comité heeft beslist om een dossier in te dienen om de Spelen van 2024 naar Berlijn of Hamburg te halen. Berlijn greep eerder al naast de organisatie van de Spelen in 2000, terwijl Leipzig in 2012 in het stof beet ten koste van Londen.

  De Raad van Bestuur van het Duits Olympisch Comité besliste unaniem om een kandidatuur in te dienen voor 2024. De komende maanden moet blijken of Berlijn dan wel Hamburg de beste kaarten heeft. "Het zijn allebei prima opties", luidt het.

  De Duitsers zijn de eersten die concrete interesse tonen voor de Spelen in 2024. Er wordt verwacht dat er concurrentie zal zijn van de VS, Rome, Parijs, Doha en Istanbul. Duitsland heeft met IOC-voorzitter Thomas Bach (foto) alvast een extra troef in handen.

  Het is van 1972 geleden dat Duitsland gastheer was voor de Zomerspelen. De editie in München werd overschaduwd door een Palestijnse aanslag.

  De inwoners van Berlijn en Hamburg kunnen wel nog roet in het eten gooien. Beide steden plannen nog een referendum. Volgens polls van het Duits Olympisch Comité zou er in Hamburg een nipte meerderheid gewonnen zijn voor het idee, in Berlijn een nipte minderheid.