• home
 • video
 • pas verschenen

  Derdeklasser Wezet kan faillissement niet vermijden

  Wezet staat op dit moment veertiende in derde klasse B.

  De rechtbank van koophandel van Luik heeft derdeklasser Wezet failliet verklaard. De club heeft geen geld meer om zijn rekeningen te betalen. Spelers met een profcontract worden ontslagen.

  De voorlopige bewindvoerder van Wezet stelde de afgelopen weken vast dat er geen geld meer staat op de clubrekening. Personeelsleden, leveranciers en spelers kunnen niet meer betaald worden. De handelsrechtbank in Luik heeft daarop beslist om de derdeklasser failliet te verklaren en twee advocaten aan te stellen als curatoren. De nieuwe curatoren lieten al weten dat alle spelers met een profcontract ontslagen worden.

  "We zullen er alles aan doen opdat de club zijn activiteiten in het huidige voetbalseizoen kan voortzetten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een geschikte overnemer gevonden wordt", zeggen de curatoren.

  Lukt dat niet dan verdwijnt Wezet en kan een eventuele heropstart enkel onder een nieuwe naam en een nieuw stamnummer in vierde provinciale. Wezet staat na dertien speeldagen met dertien punten op een veertiende plaats in derde klasse B.