• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour: "Geen fysiek, maar mentaal probleem"

  Defour verzekert: "Er is geen twijfel."

  Anderlecht-speler Steven Defour heeft op de persconferentie in de aanloop naar Kortrijk laten uitschijnen dat niet al zijn ploegmaats zich altijd volledig geven. "Maar bij Anderlecht moet je altijd top zijn, niet alleen tegen Arsenal."

  De lof na de (verloren) match tegen Arsenal maakte zondag plaats voor kritiek na een wanvertoning tegen Standard. Wat is er aan de hand bij Anderlecht, vroeg de pers dan ook aan middenvelder Steven Defour.

  "We mogen onze matchen niet uitkiezen", stelt Defour. "Bij Anderlecht moet je altijd top zijn. Maar je bent sneller geneigd 5 meter minder te lopen tegen KV Mechelen of Standard dan tegen Arsenal."

  "Het is dus geen fysiek, maar wel een mentaal probleem. Tegen Standard maakten we niet de nodige kilometers om hun blok te ontgrendelen. Maar er is geen twijfel. We weten dat we beter kunnen en dat we meer moeten tonen met onze kwaliteiten."

  Coach Besnik Hasi vindt het goed dat de match tegen Kortrijk er zo snel aankomt. "Als je verliest, wil je zo snel mogelijk weer spelen om iets recht te zetten."

  "Tegen Kortrijk krijg je nooit een makkelijke match. Ik ken mijn vriend Yves Vanderhaeghe (ze speelden nog samen bij Anderlecht, red). Hij zal er alles aan doen om te winnen."

  "Mitrovic kon dingen anders beleven vanaf de bank"

  Een van de topprioriteiten van Besnik Hasi is om zijn spitsen Aleksandar Mitrovic en Matias Suarez weer in vorm te krijgen. "We barsten momenteel niet van vertrouwen vooraan. We moeten onze belangrijkste spelers zo snel mogelijk weer op niveau krijgen."

  "Het was niet slecht dat Mitrovic een paar matchen op de bank is begonnen. Er was de laatste tijd veel druk op zijn schouders en zo kon hij de dingen eens anders bekijken en beleven."