• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Deze resultaten had ik nooit verwacht"

  Alderweireld slikte met Southampton nog maar vijf tegendoelpunten.

  Southampton is de revelatie in de Premier League. De ploeg van Rode Duivel Toby Alderweireld heeft de tweede stek in het Engelse klassement ingenomen. Coach Ronald Koeman is dan ook lovend over zijn verdediger: "Het lijkt wel alsof hij al twee jaar in het Engels voetbal meedraait."

  Southampton boekte tegen Stoke City zijn zesde overwinning van het seizoen. Bovendien slikte de verdediging op negen speeldagen nog maar vijf tegendoelpunten. De uitleenbeurt van Rode Duivel Toby Alderweireld wordt stilaan een droom.

  “Ik was gelukkig bij Atletico Madrid, maar ik wilde meer spelen en mijn kwaliteiten tonen", zegt Alderweireld aan The Mirror. "Ik had natuurlijk niet verwacht dat we het zo goed zouden doen met Southampton, maar ik wist wel dat ik in een team kwam dat graag goed voetbal speelt."

  Tegen Peter Crouch, de boomlange spits van Stoke, speelde Alderweireld een voortreffelijke wedstrijd. "Ik had nog nooit tegen zo'n aanvaller gespeeld. In Spanje zijn de spitsen sneller en technischer. Maar we verdedigden erg slim. Ze konden nooit ons doel bedreigen."

  De sterke prestaties van Alderweireld zijn uiteraard ook coach Koeman (foto) niet ontgaan. "Ik ben enorm trots op onze verdediging. Toby heeft een sterke invloed op onze prestaties. Hij heeft zich zo goed aangepast. Het lijkt wel alsof hij al twee jaar in het Engels voetbal meedraait."

  "Zijn ervaring is ook voor zijn teamgenoten een grote hulp. Hij is nog jong, maar hij is een international en hij kent het niveau van de Champions League en de Spaanse competitie", besluit Koeman zijn lofrede.