• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-sensatie Navas is beste doelman in Spanje, niet Courtois

  Keylor Navas speelde ook een sterk WK met Costa Rica.

  Thibaut Courtois is niet voor het tweede jaar op rij verkozen tot Doelman van het Jaar in Spanje. Keylor Navas, die vorig seizoen uitblinker was bij Levante en later ook Costa Rica, stak Courtois de loef af.

  Thibaut Courtois kreeg vorig seizoen net als het seizoen ervoor het minste tegendoelpunten tegen in de Primera Division. Maar toch kan de doelman van Atletico Madrid, nu bij Chelsea, dit niet verzilveren met de trofee voor beste doelman.

  Courtois kreeg concurrentie van Keylor Navas (toen Levante, nu Real Madrid) en Willy Caballero (toen Malaga, nu Manchester City). Maar Navas blonk bij het bescheiden Levante week na week uit en ook bij Costa Rica, dat op het WK de kwartfinales bereikte, schitterde hij.

  Dat was genoeg om Courtois (tweede) en Caballero (derde) voor te blijven. "Het is dankzij mijn familie en teamgenoten dat ik hier sta", zei de 27-jarige Navas. "Hopelijk kan ik hiervan blijven genieten."

  Cristiano Ronaldo werd voor het derde jaar op een rij verkozen tot beste speler van de Spaanse competitie. Carlos Bacca (Sevilla, ex-Club Brugge) kreeg de trofee voor beste Zuid-Amerikaan.