• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanthoor: "Hopelijk doe ik binnen een paar jaar mee in Le Mans"

  Vanthoor won afgelopen zomer de 24 uur van Spa.

  Afgelopen zomer won Laurens Vanthoor de 24 uur van Spa. De jonge Belg van 23 jaar is een van de grootste Belgische talenten in de autosport en droomt van de 24 uur van Le Mans.

  In juli won Vanthoor samen met zijn Duitse co-rijders René Rast en Markus Winkelhock de 24 uur van Spa met hun Audi R8 LMS Ultra. "Pas nu kan ik echt genieten van die overwinning. Op het moment zelf zijn de emoties en de vermoeidheid zo groot dat je daar te suf voor bent", vertelt Vanthoor aan Sporza.

  "Voor het seizoen had ik me als doel gesteld om een grote 24 uur- wedstrijd te winnen. Dat is gelukt dus ik mag zeker niet klagen. Hier in Spa-Francorchamps kunnen winnen, was een hoogtepunt dat ik nooit zal vergeten."

  "Dat ik de grootste GT-wedstrijd ter wereld kon winnen is zeker ook een boost voor mijn carrière, maar wat de toekomst brengt weet ik nog niet. Ik ben al bezig met autosport sinds mijn 12e. Sinds drie jaar ben ik prof. Als ik dat tot mijn 40e of 45e zou kunnen blijven, zou ik al heel tevreden zijn. "

  "Maar in het Audi-team waar ik nu voor rijd, kan ik nog stappen vooruit zetten. Ik denk dan vooral aan Le Mans of het DTM-kampioenschap."

  "Als Duits team heeft Audi wel een aantal politieke regels en ik denk dat ik volgens hen nog wat te jong ben om naar Le Mans te gaan. Hopelijk krijg ik binnen een paar jaar wel die kans."