• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandereycken: "Ik volg het spelletje nog altijd"

  Vandereycken (m): "Het leven is meer dan alleen voetbal."

  Het Jan Breydel-stadion zette gisteren Club-icoon Raoul Lambert in de bloemetjes voor zijn 70e verjaardag. In het feestgedruis was er nog een opvallende aanwezige: René Vandereycken. De ex-bondscoach mijdt het contact met de media, maar maakte voor Lambert en de Club-site een uitzondering.

  Na zijn afscheid bij de Rode Duivels in 2009 liet René Vandereycken zich nog nauwelijks opmerken in het openbaar. Maar Vandereycken wou het eerbetoon aan Raoul Lambert graag bijwonen.

  "Raoul heeft me dat gevraagd en voor hem heb ik alles over", zegt Vandereycken op de site van Club Brugge. "Hij was niet alleen tijdens mijn spelersloopbaan bij Club een fantastische ploegmaat. Ook nu is er nog een wederzijdse hechte band."

  De komst van Vandereycken naar Brugge was opmerkelijk. Hij woonde sinds 2009 maar één Belgische competitiewedstrijd bij: KV Mechelen-Racing Genk, drie maanden geleden. Is hij geen voetballiefhebber meer? "Ik volg "het spelletje" nog altijd op de voet. Op zaterdag- en zondagnamiddag ben ik niet uit mijn woonkamer weg te slaan."

  "Meer zelfs, er staan twee televisies boven elkaar opgesteld om zo op twee verschillende kanalen evenveel wedstrijden op hetzelfde tijdstip te kunnen meepikken. Reken daar ook enkele Belgische wedstrijden van een bepaald niveau bij en je begrijpt dat mijn weekend meer dan gevuld is.”

  En trainer zijn, droomt Vandereycken daar nog van? “In eigen land lijkt dat nagenoeg uitgesloten, want er zijn weinig of geen beleidsmensen bij de Belgische clubs die mijn voetbalvisie en aanpak delen."

  “Maar denk nu niet dat ik me als werkloze coach verveel. Ik kan moeiteloos mijn dagen vullen met fietsritten, golfen en op stap gaan met onze kleinkinderen. Het leven is meer dan dagelijks alleen met voetbal bezig te zijn.”