Van der Plaetsen: "Kies voor nabehandeling chemotherapie"

  Thomas Van der Plaetsen werd drie weken geleden geopereerd.

  Het management van Thomas Van der Plaetsen laat weten dat de meerkamper opteert voor de nabehandeling chemotherapie. Bij Van der Plaetsen werd drie weken geleden een kwaadaardige tumor weggehaald. De atleet hoopt zo de kans op herval na zijn teelbalkanker tot het minimum te beperken.

  Op 1 oktober raakte bekend dat meerkamper Thomas Van der Plaetsen een positieve dopingtest had afgelegd. Maar de positieve test was veroorzaakt door een gezwel in zijn teelbal.

  Drie weken geleden ging de atleet met succes onder het mes. Uit de biopsie van de tumor bleek dat het gezwel kwaadaardig was, maar in een vroeg stadium ontdekt werd. Daardoor hoopte Van der Plaetsen dat nabehandeling niet noodzakelijk zou zijn.

  "Maar Thomas heeft zich de laatste weken grondig geïnformeerd over zijn gezondheidstoestand", laat zijn management weten. "Na lang beraad heeft hij gekozen voor de nabehandeling chemotherapie."

  "Deze behandeling moet de kans op herval tot een minimum beperken. Na de behandeling wil Thomas zich weer voor 100 procent concentreren op het vervolg van zijn topsportcarrière."