• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 12: het eerbetoon, de vechtpartij en een stukje theater

  Genkse fans raken onderling slaags na de voorsprong van hun ploeg.

  Er viel afgelopen weekend weer heel wat te beleven op en naast het veld van onze Belgische eersteklassers. Wij selecteerden onder meer de indrukwekkende verjaardagswensen voor Raoul Lambert, de vechtpartij in het Genkse supportersvak en een mooi stukje theater van Sukuta-Pasu.

  Club Brugge - AA Gent 2-2

  Indrukwekkend eerbetoon voor Raoul Lambert

  Raoul "Lotte" Lambert werd eerder deze week zeventig, en dat leverde hem voor de wedstrijd tegen Gent een beklijvende viering op. De supporters van Club Brugge zongen "You 'll Never Walk Alone" voor hun boegbeeld uit de jaren '60 en '70. Dat maakte zoveel indruk op Lambert dat hij het niet helemaal droog hield.

  Op het einde perste hij er nog een bescheiden spurtje uit, omdat de spelers het veld gingen betreden.

  Waasland-Beveren - Racing Genk 0-1

  Genkse fans raken onderling slaags

  Racing Genk pakte in de extra tijd nog de drie punten tegen Waasland-Beveren. Bovendien was het de eerste keer in een jaar tijd dat Genk twee keer op rij kon winnen. Reden voor een feestje zou je denken?

  Maar sommige supporters van Genk dachten daar anders over. Een klein groepje ging met elkaar op de vuist na het doelpunt van Kagé. U moet wel goed kijken, want de regisseur laat het incident maar heel kort zien.

  Moeskroen-Péruwelz - Lokeren 2-2

  Copa moet razende Maes tegenhouden na de match

  Lokeren-trainer Peter Maes moest tegen Moeskroen tevreden zijn met een punt, maar dat was hij onmiddellijk na de match allesbehalve. Maes liep het veld op en ging met veel misbaar verhaal halen bij scheidsrechter Wouters. Gelukkig behield doelman Copa wel zijn cool en hield zijn trainer tegen.

  Zulte Waregem - Cercle Brugge 1-2

  Tweede geel voor Sukuta-Pasu na te lang bal bijhouden

  In de belangrijke wedstrijd onderaan het klassement tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge waren blijkbaar alle middelen goed om te winnen.

  Op het einde van de match ging Cercle-spits Sukuta-Pasu op de bal liggen en weigerde er nog af te gaan. Tot grote ergernis van de Zulte Waregem-spelers. Een mooi stukje theater dat hilarische beelden opleverde. Sukuta-Pasu leek achteraf zelfs oprecht verbaasd over zijn tweede keer geel.