• home
 • video
 • pas verschenen

  Patosi: "Ik ben blij met mijn tweede kans"

  Lokeren-coach Peter Maes schudde gisterenavond tegen Moeskroen-Péruwelz een echt wit konijn uit zijn hoed. Ayanda Patosi viel de voorbije weken uit de boot door disciplinaire problemen en stond tegen Moeskroen niet eens op het scheidsrechtersblad. Maar bij de rust viel Patosi toch in en de Zuid-Afrikaan was meteen op de afspraak.

  Ayanda Patosi kleurde de voorbije weken niet echt binnen de lijntjes en dat werd niet in dank afgenomen door Peter Maes. Het verhaal van Patosi bij Lokeren leek ten einde, maar de Zuid-Afrikaan knokte zich toch weer in de gratie van zijn coach.

  "Het is mij een raadsel hoe hij het gedaan heeft, maar plots speelde Patosi zijn overtollige kilo's kwijt", is de uitleg van Peter Maes. "Bovendien geef ik spelers niet snel op."

  Maes gooide Patosi gisteren bij de rust in de strijd en de Zuid-Afrikaan ontgoochelde niet. Hij gaf meteen de assist voor de gelijkmaker van Leye en bleef daarna paniek zaaien in de Moeskroen-defensie.

  "We pakken maar een punt en dus ben ik ontgoocheld", reageert Patosi bij Sporza. "Maar ik ben vooral blij dat ik weer mocht spelen."

  "De coach wou me bewijzen dat hij me zal gebruiken als ik hard werk. Dat heb ik hem ook getoond. Ik was ontgoocheld en hij was ontgoocheld in mij. Maar ik ben blij dat hij mij nog een kans gegeven heeft."

  "De voorbije weken is er veel gebeurd, maar dat ligt achter de rug. Iedereen maakt fouten. Nu is het tijd om alles goed te maken met de club. Ik kijk uit naar de volgende matchen, maar ben alvast blij met mijn tweede kans."