Ga naar de inhoud

Over de Belgen in United-Chelsea: "Verliefd als je kijkt"

 ma 27 oktober 2014 22:04
Vier Belgen speelden mee in de Engelse kraker.
Tijdens en na de topper tussen Manchester United en Chelsea waren de kenners unaniem: de Belgen staken erboven uit. Zowel de analisten in Engeland als het panel van Extra Time bewierookten de vier Belgen (Fellaini/Januzaj bij United en Hazard/Courtois bij Chelsea) die op het veld stonden. Het meeste lof was er voor de Chelsea-Belgen.
  • Johan Boskamp: "Courtois is zo snel, echt klasse hoe hij uitkwam toen Van Persie hem wilde stiften. Hij is schitterend."
     
  • Hein Vanhaezebrouck: "Super hoe hij het spel ongelofelijk goed leest, dat moet onze Gent-doelman Matz Sels nog leren."
  • Filip Joos: "Hazard was goed. Hij was de man die ze altijd zochten. Hij kan glijden en dribbelen zoals niemand dat kan. Hij moest enkel die kans die hij krijgt alleen voor De Gea afmaken. Je bent verliefd als je kijkt."
     
  • Wesley Sonck: "Hazard is mooi om naar te kijken, maar niet zo efficiënt als je zijn statistieken bekijkt."
     
  • Hein Vanhaezebrouck: "Je zou ook moeten bekijken hoeveel keer hij de voorlaatste pass gaf. Hij speelt alles op een hoopje."
  • Filip Joos: "Ik blijf ervan overtuigd dat Van Gaal in zijn ideale wereld geen Fellaini opstelt, maar hij heeft door dat Fellaini echt wel nuttig kan zijn. En op het einde was hij belangrijk. Courtois redt zijn kopbal, maar Van Persie staat juist in de rebound. Vele journalisten vonden hem de beste United-speler."

"Fantastische pass van Januzaj"

Filip Joos: "Januzaj viel op toen hij fantastisch Van Persie lanceerde. Hij heeft de kwaliteit dat hij kan lopen en niet meer naar de bal moet kijken om te passen."

Joos: "Belgen waren goed in Manchester United-Chelsea"

Bekijk Extra Time van 27 oktober