• home
 • video
 • pas verschenen

  Mpoku: "Ik zou voortgaan met Vukomanovic"

  Zal het Standard-bestuur luisteren naar de mening van Mpoku?

  Standard kan na de prestigieuze overwinning bij "vijand" Anderlecht weer eventjes de rug rechten. Vorige maandag nam de Luikse club afscheid van Guy Luzon, maar onder leiding van assistent Ivan Vukomanovic hield het Sevilla in de EL op 0-0 en ging het winnen in het hol van de leeuw. Vukomanovic kan dus enkele mooie adelbrieven voorleggen en krijgt ook de steun van zijn spelersgroep.

  Paul-José Mpoku maakte het Anderlecht-stadion gisterenavond muisstil. Hij had een voet in de openingsgoal en klaarde in het slot de klus met de 0-2. "Dit is genieten na wat we de voorbije maanden hebben meegemaakt", reageert de winger in de kranten. "Dit is ook de basis waarop we moeten voortbouwen."

  Standard is na het ontslag van Guy Luzon op zoek naar een nieuwe coach, maar voor Mpoku hoeft het Luikse bestuur niet ver te zoeken. "Ik zou voortgaan met Vukomanovic", is Mpoku duidelijk.

  "Hij heeft veel ervaring als voetballer, brengt die over en communiceert goed voor en tijdens de match. Hij legt het accent op de organisatie, zonder ons in een dwangbuis te stoppen."

  "Ivan besteedt ook aandacht aan de tegenstander. Hij kent de groep en de spelers luisteren. Lopen we niet het risico om gedestabiliseerd te raken als er een andere coach komt met totaal andere gedachten", vraagt Mpoku zich af.

  "Dat is mijn mening, maar ik beslis uiteraard niet. Als de directie het anders ziet, is het maar zo."

  Vukomanovic: "In het voetbal weet je nooit"

  Ook verdedigers Jorge Teixeira en Laurent Ciman bewierookten na afloop coach Vukomanovic. "Ivan levert uitstekend werk met de spelersgroep", zegt doelpuntenmaker Teixeira in de kranten. "De tactiek is niet echt veranderd, maar de mentaliteit is een stuk scherper."

  "Vukomanovic heeft ons opnieuw in onszelf laten geloven. Voor de match zei hij dat, als we samen voor elke morzel grond zouden knokken, we een resultaat konden behalen."

  "We pikken stilaan Vukomanovic' idee over het spelletje op door meer op balbezit te spelen", gaf Laurent Ciman nog mee. "Het is niet aan mij om over de nieuwe coach te beslissen. Ik wil gewoon opmerken dat de resultaten er nu wel zijn."

  Vukomanovic krijgt zelf het laatste woord. Wat als voorzitter Duchâtelet hem binnenkort vraagt om te blijven? "We zitten in een vreemde situatie", zegt de opvolger van Guy Luzon.

  "Ik ben hier voor de club, om er mijn functie uit te voeren. Ik heb nog niet het vereiste diploma (ProLicence-diploma) en ben nog jong. Maar in het voetbal weet je niet hoe het kan aflopen."