• home
 • video
 • pas verschenen

  Luis Suarez: "Noem me een bijter, een duiker, maar geen racist"

  15 oktober 2011: Luis Suarez snauwt Patrice Evra "negro" toe.

  De straf voor zijn bijtincidenten heeft Luis Suarez intussen verteerd. De schorsing wegens racisme drie jaar geleden kan de Uruguyaanse topspits nog steeds niet plaatsen. "Ik ben geen racist, helemaal niet", vertelt Suarez in zijn nieuwste biografie.

  In oktober 2011 werd Luis Suarez beschuldigd van racisme na een woordenwisseling met de Franse verdediger Patrice Evra in de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United.

  "Je mag me een bijter of een duiker noemen, maar ik ben geen racist", laat Suarez nu optekenen in zijn nieuwste boek, dat de Britse krant The Guardian heeft kunnen lezen.

  "Ik werd acht wedstrijden geschorst. Veel erger: ik kreeg het label van racist. Een zware beschuldiging."

  "Dat doet pijn. Ook mijn vrouw heeft er onder geleden. Zij weet dat ik zo niet ben."

  "Heb ik het Spaanse woord "negro" gebruikt? Ja. Heeft dat dezelfde betekenis in het Engels? Neen, absoluut niet. Ben ik een racist? Neen, helemaal niet. Mijn naam is wel bezoedeld. Daar ben ik nog steeds kwaad om."

  Over zijn gebijt: "Vrij onschuldig"

  Luis Suarez vertelt in zijn boek ook over zijn bijtincidenten. "Het brengt veel mensen van streek, maar het is vrij onschuldig. Toch in mijn geval", vindt de spits.

  "Na het incident met Ivanovic (de verdediger van Chelsea, red.) heeft Liverpool me naar een sportpsycholoog gestuurd. We hebben twee uur gepraat over wat er toen door mijn hoofd spookte. Ik kon hem nog eens bezoeken, maar ik heb geweigerd."

  "De behandeling moest me kalmer maken op het veld, maar wat als ik dan een bal laat gaan in plaats van er achteraan te rennen? Ik ben nu eenmaal een speler die tot het uiterste gaat om een inworp in de 90e minuut te voorkomen."

  Suarez maakte zaterdag zijn debuut voor Barcelona in de Clasico tegen Real Madrid. Evra voetbalt ondertussen voor Juventus.