• home
 • video
 • pas verschenen

  CSKA Sofia-coach "bewusteloos" na sneeuwbal van Levski-fans

  Links wordt de CSKA-coach verzorgd, rechts gaan de poppen aan het dansen.

  Het is niet voor het eerst dat de stadsderby CSKA Sofia-Levski Sofia ontspoord is. Maar de manier waarop, met sneeuwballen, is wel nieuw. "Het was overacting van de coach van CSKA", verdedigen de supporters van Levski Sofia zich.

  CSKA Sofia-coach Stojcho Mladenov ging al vroeg in de wedstrijd tegen de vlakte nadat hij geraakt was door een sneeuwbal. "De fans van Levski begonnen ons al vanaf het begin met sneeuwballen te bekogelen", zegt CSKA-assistent Nankov.

  Toen Mladenov neerzeeg, ontstond er meteen een gevecht tussen zowat alle spelers op het veld. "Ik heb nog nooit gehoord dat iemand door een sneeuwbal neergaat. Het is een kinderspel", zegt de baas van de fanclub van Levski. "Het was een walgelijke vertoning en trieste overacting van Mladenov."

  De coach van CSKA verdedigt zich door te stellen dat hij medische documenten heeft die kunnen bewijzen dat hij wel degelijk gewond is geraakt. Mladenov lachte uiteindelijk het laatst. Zijn team won met 3-0.