• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "Mindere vorm? Hoort bij opbouw van een club"

  De wittebroodsweken van KV Oostende lijken definitief voorbij. De competitiestart van de kustploeg was knap, maar na een 2 op 15 is Oostende weggezakt naar de rechterkolom van het klassement. Sterke man Marc Coucke panikeert niet. "Binnenkort spelen we weer op ons niveau", sprak hij na de 2-0-nederlaag bij Charleroi.

  "Het was slecht, zeker de eerste 25 minuten van de wedstrijd", analyseerde Marc Coucke het verlies van KV Oostende bij Sporza. "We wilden wel. We hebben geknokt en gevochten, maar als de passes niet aankomen, is het maar zo."

  "Onze verdediging was niet de zwakste schakel. Vooral op ons middenveld waren er veel slechte passes. Ze knokten met alle wil van de wereld, maar verloren de bal steeds weer. Dat typeert een ploeg die even uit vorm is."

  "We hebben onze "hoogweken" gehad, nu zijn het de "laagweken". Dat hoort bij de opbouw van een club."

  Oostende had de voorbije weken ook niet het makkelijkste programma, met matchen tegen onder meer Standard, AA Gent, Club Brugge en Lokeren.

  "Dat was eigenlijk onze Play-off I. We hebben het super gedaan, vooral tegen Standard (3-5-zege). Maar die matchen hebben enorm veel krachten gekost. Ook de interlands wegen door. Zo heb je enkele mindere weken."

  Woensdag hopen Coucke en co zich tegen Westerlo te herpakken. "Voor onze eigen fans zullen we de vermoeidheid wat minder voelen. We hebben even boven ons niveau gespeeld, nu spelen we onder ons niveau. Maar binnenkort spelen we gewoon weer op ons niveau."