• home
 • video
 • pas verschenen

  Wordt Messi topschutter aller tijden van Spanje in Bernabeu?

  Messi mocht al 250 ker juichen in Spanje.

  Lionel Messi rijgt al een paar seizoenen het ene record aan het andere, maar nu staat de ster van Barcelona op het punt een erg bijzondere mijlpaal te vestigen. Messi scoorde gisteren zijn 250e doelpunt in de Primera Division. Volgend weekend kan hij topschutter aller tijden in Spanje worden...in de "clasico" tegen Real Madrid. Voetbal International goot de indrukwekkende prestaties van Messi in twee infografieken.

  Tegen nieuwkomer Eibar scoorde Messi gisteren de 3-0 voor Barcelona. Met zijn 250e goal in de Spaanse competitie is Messi tot op een doelpunt genaderd van het 59 jaar oude record van Telmo Zarra.

  De Spanjaard Zarra scoorde in de jaren veertig en vijftig 251 keer in 277 matchen voor Athletic Bilbao (0,90 doelpunten per match). Messi zit nu aan 250 doelpunten in 285 wedstrijden (0,88 goals per match).

  In Spanje is het nakende record van Messi al dagen een belangrijk gespreksonderwerp. Vooral door de timing. Volgend weekend staat de topper tussen Real Madrid en Barcelona op het programma. In Madrid wordt gegruweld bij de gedachte dat Messi topschutter aller tijden zou worden in Bernabeu. Zeker nadat de Spaanse voetbalbond het ballonnetje opliet om in dat geval Messi te eren op het veld.