• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertrekt voorzitter Dupont bij de Pro League?

  Dupont is sinds 2013 voorzitter van de Pro League.

  Michel Dupont vertrekt waarschijnlijk als voorzitter van de Pro League, dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. "Die kans bestaat, maar moet nog besproken worden", zegt Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. Voorlopig wil Dupont niet zelf reageren.

  Dupont werd anderhalf jaar geleden voorzitter van de Pro League, de vereniging van profclubs in België. Dupont volgde in 2013 Ronny Verhelst en preses ad interim José Zurstrassen op.

  Dupont wilde zelf niet reageren op het nieuws over een mogelijk vertrek. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe gaf in een gesprek met Sporza radio toe dat een vertrek van Dupont wel degelijk een mogelijkheid is. "Er bestaat een kans dat Dupont vertrekt. Maar dat moet nog besproken worden op de raad van bestuur van de Pro League. We willen dit professioneel afhandelen."

  Ook op de vraag of Dupont op eigen initiatief vertrekt, wilde Verhaeghe niet ingaan. "Ik ga daar niet over uitweiden omdat ik zelf niet in de raad van bestuur zit. Ik wil niet voor mijn beurt spreken. Voor zover ik weet circuleren nog geen namen van mogelijke opvolgers."

  Dupont verdiende zijn sporen vooral in de media. Hij werkte onder meer voor de Vlaamse Media Maatschappij en MTV Networks Belgium.