• home
 • video
 • pas verschenen

  Sugar Jackson: "Wil boksen, maar krijg geen vergunning"

  Het is al meer dan anderhalf jaar geleden dat Jackson in actie kwam.

  Is het straks weer "Sugar Time"? Als het van Sugar Jackson zelf afhangt wel. "Het klopt dat ik evenwichtsproblemen had en niet meer deftig kon zien, maar dat is verleden tijd", vertelt de (ex-)bokser.

  Ruim anderhalf jaar geleden werd Sugar Jackson tegen het canvas gekatapulteerd door de Fransman Horta. Jackson sukkelde sindsdien met zijn oog en evenwicht en mocht om medische redenen niet meer boksen.

  "Ik heb een uitnodiging gekregen om te boksen in Las Vegas", zegt Jackson in Het Nieuwsblad. "Maar zonder vergunning mag ik alleen maar trainen."

  "Ik ben echt weer klaar om te boksen. Het klopt dat ik evenwichtsproblemen had en niet meer deftig kon zien, maar dat is verleden tijd. Ik heb twee operaties ondergaan en bezocht enkele neurologen."

  Jackson verdiende het voorbije jaar de kost als interimkracht: hij installeerde elektriciteitskasten en was bagagedrager in een hotel. "Maar soms moet ik plots 's avonds werken, terwijl ik dan wil trainen."

  "Nu wil ik een opleiding als veiligheidsagent volgen. Ik ben al geslaagd voor een eerste test. Dat is geen interimarbeid meer, waardoor ik de shifts en de trainingen kan combineren. Ik heb in elk geval centen nodig en ik wil ook met het boksen mijn spaarpotje weer vullen."

  Vlaamse Boksliga: "Willen geen boksdode op ons geweten"

  De Vlaamse Boksliga is voorlopig niet happig om Jackson een vergunning te geven. "Op basis van een tegenexpertise van onze dokter, zeg ik "neen"", reageert Stanley Clough, de voorzitter van de Vlaamse Boksliga.

  "Dat hij die beslissing wil aanvechten voor de rechtbank? We zullen wel zien wie er dan die rechtszaak zou winnen. Jackson zou beter beseffen dat hij niet meer kan boksen."

  "Het gaat hier om de gezondheid, ik wil niet de eerste voorzitter zijn die een boksdode op zijn geweten heeft."

  Jackson in 2013: "Moet misschien fotomodel worden"