• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Ik voel me de koning te rijk in Rome"

  Radja Nainggolan is na zijn sterke optreden bij de Rode Duivels vorige week plots populair in België. Sportweekend zocht hem op in Rome. "Die aandacht doet wel deugd, maar het belangrijkste is dat ik blijf werken en een vaste waarde word." Over "la dolce vita" in de Italiaanse hoofdstad kan Nainggolan niet klagen. "Alles is hier perfect."

  Het was een speciale week voor Radja Nainggolan. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Andorra en scoorde tegen Bosnië-Herzegovina. Eindelijk krijgt hij ook in België de erkenning waar hij al lang op wachtte.

  "Ik was de laatste jaren goed bezig en ik verdiende deze kans. Alles ging goed bij de nationale ploeg. Ik ben heel tevreden over mijn prestaties. Ik scoorde zelfs, al was dat eerder een toevalstreffer. Ook de bondscoach heeft me gefeliciteerd."

  "Ik werd ook meteen opgenomen in de groep. Ik ken nog veel van de spelers. Met Dembele en Vertonghen speelde ik samen bij Beerschot. Ik ben ook geen moeilijke jongen."

  "Ik was heel teleurgesteld dat ik er niet bij was op het WK. Dat heb ik ook niet verstopt, soms waren mijn uitspraken misschien wel wat te hard. Ik begrijp nu dat de bondscoach veel keuze heeft op het middenveld. Ik heb toch gesupporterd en België speelde een sterk toernooi. De teleurstelling heeft me ook geholpen om nog harder te werken."

  "Of ik nu gelanceerd ben? Dat weet ik niet. Witsel was er deze keer niet bij. Ik hoop wel dat ik ook bij de Rode Duivels een vaste waarde kan worden. De appreciatie van de supporters en de media is leuk, maar dat is niet het belangrijkste. Er bij zijn en blijven, dat telt. Nu focus ik op Wales, daarna op het EK."

  "Ik wil dit jaar de titel pakken met AS Roma"

  Bij Roma ontpopte de Rode Duivel zich tot draaischijf op het middenveld. "Ik ben een harde werker. Ik geef altijd alles, ook op training. Maar het blijft ook een hobby.  Ik amuseer me hier rot."

  "We spelen goed voetbal, alle spelers zijn top. Dit jaar is alles aanwezig om hier de titel te vieren. De sfeer in de groep zit goed, we hebben een toptrainer en ongelooflijke fans. De Italiaanse titel pakken is een van mijn grote dromen."

  "We spelen ook Champions League. Daar keek ik echt naar uit, maar ik ben rustig gebleven. We proberen zo ver mogelijk te raken. Ook voor de supporters. Die leven echt voor de ploeg. We hebben een warme achterban."

  "In Italië kreeg ik altijd al veel respect. Ze waarderen me hier als speler. Dat is heel leuk, maar soms ook moeilijk. In het centrum van Rome kan ik bijvoorbeeld niet komen. Dat is jammer, want het is toch wel een prachtige stad."

  "Wat de toekomst brengt? Dat weet ik niet. Ik bekijk het jaar per jaar. Voorlopig voel ik me hier de koning te rijk. Het is hier mooi leven. Alles is perfect en dat wil ik zo lang mogelijk zo houden."

  "Weet zelf niet meer hoeveel tattoos ik heb"

  Sportweekend schotelde de Rode Duivel ook enkele dilemma's voor.

  • Cappuccino of De Koninck: "Ik drink geen bier, dus doe maar een cappuccino."
  • Rome of Antwerpen: "Antwerpen"
  • Chris Brown of Stromae: "Chris Brown"
  • Rudi Garcia of Marc Wilmots: (twijfelt) "Garcia"
  • De Italiaanse titel of de EK-finale: "Als we het EK kunnen winnen, dan die finale."
  • Scheren of tatoeëren: "Tatoeages. Ik weet zelf niet meer hoeveel ik er heb. Te veel. Maar ik ben tevreden over elke tatoeage. Ik heb ze stuk voor stuk laten zetten omdat ze een betekenis hebben of omdat ik ze mooi vond. Elke dag vind ik nog inspiratie. Er komen er dus zeker nog. Ik ben nu aan mijn benen begonnen."