• home
 • video
 • pas verschenen

  Chievo vervangt coach Corini door Maran

  Corini buigt het hoofd na een nieuwe nederlaag.

  De Italiaanse voetbalclub Chievo moet op zoek naar een nieuwe trainer. De eersteklasser heeft vanmiddag afscheid genomen van Eugenio Corini. Het verlies zaterdagavond bij AS Roma was de spreekwoordelijke druppel. Rolando Maran is zijn vervanger.

  Chievo sprokkelde uit zijn eerste 7 wedstrijden slechts 4 punten. Het team uit Verona staat daardoor pas op de 17e plaats. Gisteren verloor het bij AS Roma al voor de vijfde keer dit seizoen.

  Het bestuur heeft nu beslist om coach Eugenio Corini op straat te zetten. De 44-jarige Corini, een ex-speler van Chievo, was aan zijn tweede termijn bij de Italiaanse club bezig. In 2012-2013 depanneerde hij de club al eens na een ontslag, sinds november 2013 stond hij opnieuw aan het roer bij Chievo.

  In de vooravond werd Rolando Maran aangesteld als vervanger. De 51-jarige Maran trainde in het verleden onder meer Brescia, Bari, Triestina, Vicenza, Varese en Catania.