• home
 • video
 • pas verschenen

  "12 op 30 is Standard onwaardig"

  De supporters van Standard plannen acties tijdens de match tegen Essevee.

  Na een slechte seizoensstart is het geduld van de Standard-supporters op. Tegen Zulte Waregem zal het sfeervak een kwartier lang leeg blijven en de overkoepelende supportersvereniging, La Famille des Rouches, eist het ontslag van trainer Luzon.

  Sclessin is dit seizoen allesbehalve een oninneembare vesting. De laatste thuisoverwinning van Standard dateert al van de eerste speeldag tegen Charleroi. De vurige Luikse supporters zijn het beu en ondernemen vanmiddag actie tijdens de match tegen Zulte Waregem. Tribune 3, de sfeertribune op Sclessin, zal een kwartier lang leeg blijven.

  Voor de overkoepelende supportersvereniging van Standard is trainer Guy Luzon de gebeten hond. Ze eisen het ontslag van de Israëliër als er vanmiddag niet gewonnen wordt van Zulte Waregem.

  "Wij stellen vast dat de twijfels over de capaciteiten en het gebrek aan ervaring van Guy Luzon terecht waren", schrijven de supporters in een perscommuniqué. "Hij heeft niet genoeg inhoud om Standard te coachen en hoort niet meer thuis op Sclessin."

  "We betreuren de tussenbalans van 12 op 30 en het feit dat Standard momenteel de meest gepasseerde verdediging van de competitie heeft. In 58 duels pakte Luzon slechts 56 procent van de punten, Standard onwaardig. Bovendien was er maar een constante: een gebrek aan spektakel."