• home
 • video
 • pas verschenen

  Yannick Eijssen ruilt BMC voor Wanty-Group Gobert

  Yannick Eijssen reed vier seizoenen bij BMC.

  Yannick Eijssen koerst volgend seizoen in het truitje van de Belgische wielerploeg Wanty-Group Gobert. De 25-jarige renner komt over van BMC. "Ik hoop mij te mogen tonen in de Waalse klassiekers."

  Eijssen reed de afgelopen vier seizoenen bij BMC als knecht van onder anderen Tejay van Garderen en Philippe Gilbert. "Ik heb in dienst gereden van grote renners. Ik heb daar heel veel van geleerd en ben elk jaar een stapje beter geworden", zegt de Balenaar.

  Nu trekt Eijssen naar de Belgische procontinentale ploeg, die dit jaar als tweede in de Europe Tour eindigde. "Ik hoop mij eerst te tonen in de kleinere etappekoersen. Maar ik zou ook graag de Waalse klassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl rijden. Die kans kreeg ik bij BMC niet."